maanantai 15. elokuuta 2011

Värimerellinen uunivuokaleipä

Tätä uunivuokaleipää on tullut tehtyä jo muutaman kerran, sillä se valmistuu melko nopeasti ja on erittäin hyvää. Kaiken lisäksi taikinaa ei tarvitse käytännössä vaivata lainkaan. Leivän täytteitä voi muuttaa omien makutottumusten mukaan, mutta omaan makuun oliivien, juuston ja aurinkokuivattujen tomaattien  pyhä kolminaisuus toimii parhaiten. Suosittelen testaamaan!
Valmis leipä
Ainekset:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl Provencen yrttejä
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g parmesaania
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
  • voita
  • kourallinen pinjansiemeniä
Valmistusohje:
  1. Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Kuutioi juusto pieniksi paloiksi, leikkaa oliivit kahteen osaan ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
  3. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
  5. Lisää juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan ja sekoita.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
  7. Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. Voit testata kypsyyden vaikka hammastikulla.
  8. Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...