tiistai 2. elokuuta 2011

Salaattinen BBQ-possuleipä

Idea tähän annokseen tulee eräältä anonyymiltä bloginlukijalta, jonka herkullista tuotosta yritin parhaani mukaan kopioida. Perusideana on tehdä reilusti marinoitua BBQ-porsasta mieluiten grillissä tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi ensin valuraudasta tehdyllä parila-pannulla ja sitten uunissa (kuten tässä tapauksessa), jonka jälkeen paistetun leivän päälle asetellaan porsas, reilusti kasviksia ja kahta erilaista kastiketta. Leivästä tulee sen verran täyttävä, että yhdellä annoksella pärjää jo varsin hyvin. Nälkäisimmät voivat tehdä lisukkeeksi esimerkiksi uuniperunoita.
Valmis annos

Hinta yhteensä 9,50 euroa (yksi annos noin 4,75 euroa).
Aktiivinen valmistusaika noin 15 minuuttia.
Passiivinen valmistusaika noin 60 minuuttia.
Porsas ennen uunia.
Ainekset (2 annosta):
  • 450 g possun ulkofileetä (4,50 euroa)
  • BBQ-kastiketta (0,20 euroa)
  • öljyä (0,20 euroa)
  • tuoretta timjamia (0,30 euroa)
  • tuoretta rosmariinia (0,30 euroa)
  • 3 täysjyväleipää (0,30 euroa)
  • 1/2 kerä jäävuorisalaattia (0,80 euroa)
  • 2 tomaattia (0,40 euroa)
  • 1 (tuore) punasipuli (0,50 euroa)
  • 1 punainen suippopaprika (1,10 euroa)
  • 1 purkki kermaviiliä (0,90 euroa)
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Voitele possun ulkofilee kauttaaltaan ja reilusti BBQ-kastikkeella. Ripottele pinnalle tuoretta timjamia ja rosmariinia. Laita marinoitumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin folioon käärittynä.
  2. Ota possu huoneenlämpöön tuntia ennen sen valmistusta. Ruskista possu esimerkiksi grillissä tai öljytyllä parila-pannulla. Paista 150-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Voitele possu vielä prosessin aikana muutaman kerran BBQ-kastikkeella.
  3. Valmista kermaviilikastike eli mausta viili reilusti suolalla ja pippurilla.
  4. Huuhtele ja viipaloi paprika, punasipuli ja tomaatit. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
  5. Paahda leivät esimerkiksi paahtimessa tai paistinpannulla. Leikkaa leivät halki sivusuunnassa.
  6. Kokoa annokset lautaselle. Asettele pohjalle leivät ja leipien päälle viipaloidut possufileepalat. Asettele annoksen päälle salaatti, tomaatit, paprika ja punasipuli. Lisää vielä päälle reilusti kermaviili- ja BBQ-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...