lauantai 6. elokuuta 2011

Kermainen mustikka-jälkiruoka

Tämä jälkiruoka on läheistä sukua jo aiemmin tehdylle herkulle eli yhtä geneerisesti nimetylle kermaiselle mansikka-jälkiruoalle. Mustikkakausi on nyt kuumimmilaan, joten kannattaa hyödyntää tuoreita marjoja sesongin mukaisesti. Talvella saman jälkkärin voi tehdä sitten pakastemarjoista. Annoksessa ricotta tasapainottaa mukavasti kerman makua ja lisäksi sitruunakeksit tuovat mukavan pikantin maun mustikan kylkeen.

Ainekset (4-6 annosta):
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 125 g ricotta-juustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 25 g sitruunakeksejä
  • 3 dl mustikoita
Valmistusohje:
  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää sekaan ricotta-juusto sekä sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita huolellisesti.
  2. Murskaa keksit käsin pienemmiksi palasiksi ja sekoita varovasti ruoan sekaan. Lisää lopuksi vielä suurin osa mustikoita ja sekoita.
  3. Kokoa annos jälkiruokamaljaan/cocktail-maljaan ja koristele kokonaisilla mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...