maanantai 8. elokuuta 2011

Tomaatticouscous ja broileripihvit

Maanantain lounas syntyi periaatteella "nopeasti ja halvalla". Alkuperäinen resepti on bongattu uusimmasta YhteishyväRuoka-lehdestä (8/2011) ja tehty myös ilman suurempaa improvisointia. Ruoan maku oli ihan ok, vaikka itse olisin toivonut hieman voimakkaampia makuja. Yhteenvetona sapuska toimii arjen nopeana perusruokana ja maistui jopa perheen 1-vuotiaalle naperolle. Jokainen voi miettiä itsekseen onko tämä hyvä vai huono asia...

Aktiivinen valmistusaika noin 10 minuuttia.
Hinta yhteensä noin 7,70 euroa (yksi annos noin 1,90 euroa).

Ainekset (4 annosta):
  • 400 g broilerin ohuita fileepihvejä (5,00 euroa)
  • öljyä (0,30 euroa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • provencen yrttiseosta
Tomaatticouscous:
  • 250 g paseerattua tomaattia (0,40 euroa)
  • 1 1/2 dl vettä
  • chilirouhetta
  • 1 punainen paprika (0,40 euroa)
  • 2 1/2 dl couscousia (1,00 euroa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä (0,30 euroa)
  • 1/2 sitruuna 0,30 euroa)
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 250-asteiseksi. Öljyä broilerit kevyesti ja aseta esimerkiksi öljytylle parila-pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja provencen yrttiseoksella. Paista uunissa.
  2. Kiehauta kattilassa paseerattu tomaatti ja vesi. Lisää sekaan pieneksi pilkottu paprika ja chilijauhe sekä couscous.
  3. Nosta kattila syrjään ja anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Purista lisäksi couscousin sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja kaada sekaan oliiviöljyä.
  4. Tarjoile salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...