sunnuntai 14. elokuuta 2011

Saksanpähkinä-gorgonzolasalaatti

Sunnuntain lounaskokeiluna oli salaatti, jossa tärkeimmät ainesosat ovat saksanpähkinät, päärynä ja gorgonzola. En ole itse sinihomejuuston suurin ystävä, joten odotukset sapuskaa kohtaan olivat vähän ristiriitaiset. Gorgonzolan maku dominoi salaatti melko voimakkaasti, mutta toisaalta päärynä tasapainotti kivasti kokonaisuutta. Tulipahan testattua, mutta tuskin tätä tulee ihan heti uudestaan tehtyä.

Ainekset (1 annos):
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 1/2 rkl dijonsinappia
  • 1/2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl maapahkinäöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kerä friséesalaattia
  • 1 päärynä
  • 50 g gorgonzolaa
Valmistusohje:
  1. Paahda saksanpähkinät pannussa ilman rasvaa.
  2. Sekoita keskenään sinappi, punaviinietikka ja maapähkinäöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  3. Huuhdo friséesalaatti, kuivaa ja revi palasiksi. Huuhdo päärynät ja kuori, halkaise, poista siemenet ja paloittele.
  4. Leikkaa gorgonzola suikaleiksi. Yhdistä salaattiainekset keskenään, annostele lautasille ja valuta kastiketta päälle. Tarjoa patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...