tiistai 2. elokuuta 2011

Chorizolla täytetyt herkkusienet

Sain inspiraation arki-illan ruokakokeiluun tutkimalla jääkaappia ja kohta pilaantuvia ruokia. Jääkaapista löytyi niin chorizoa kuin ruskeita herkkusieniä, joten näiden kahden tutun mutta aiemmin erikseen syödyn ainesosan pohjalta syntyi idea chorizolla täytetyistä herkkusienistä. Tarjolla olleet herkkusienet olivat ruskeita herkkusieniä eli maultaan voimakkaampia ja ehkä hieman "metsäsienimäisempiä" kuin vaaleat. Ruokaa laittaessa tajusin kuitenkin, että kyseiset herkkusienet ovat niin pieniä, että niiden sisään mahtuu vain pari chorizon palasta. Niinpä ruoasta tuli lopulta ennemmin chorizo-lautanen, jossa oli myös muutama täytetty herkkusieni... Niin tai näin, hyvää oli!

Hinta yhteensä 6,60 euroa.
Aktiivinen valmistusaika noin 15 minuuttia.

Ainekset:
  • 250 g ruskeita herkkusieniä (2,50 euroa)
  • 250 g chorizoa (3,00 euroa)
  • persiljaa (0,80 euroa)
  • valkosipulia (0,30 euroa)
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Paloittele chorizo ja paista paistinpannulla melko rapeiksi. Lisää lopuksi vielä pannulle muutama hienonnettu valkosipulinkynsi. Nosta chorizot ja valkosipuli talteen lautaselle folion alle ja jätä chorizosta tullut rasva pannulle.
  2. Poista herkkusienistä kannat ja paista samalla paistinpannulla molemmin puolin. Paista kunnes herkkusienet ovat ruskistuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Täytä herkkusienet chorizolla, valkosipulilla ja tuoreella persiljalla ja tarjoile kylmän oluen ja tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...