torstai 4. elokuuta 2011

Jokirapupasta

Joskus yksinkertainen on kaunista. Tällä periaatteella valmistui toimistolounas käytännössä kolmesta ainesosasta eli jokiravunpyrstöistä, kevätsipulin varsista ja ranskankermasta.  Lisäksi happoja ruokaan toi loraus valkoviiniä. Jokiravunpyrstöjen hienovaraista makua ei kannata sotkea monella eri ainesosalla, mutta näistä aineksista ja kevyesti maustettuna annoksesta tuli varsin hyvä. Annoksen hinta ei ole tosin siitä halvimmasta päästä, mutta toisaalta sen tekemiseen menee aikaa maksimissaan 10 minuuttia.

Hinta yhteensä noin 7,00 euroa (yksi annos noin 7,00 euroa).
Aktiivinen valmistusaika noin 10 minuuttia.

Ainekset (1 annos):
  • 170 g jokiravunpyrstöjä (4,00 euroa)
  • 150 g ranskankermaa (1,20 euroa)
  • 2 kevätsipulin varret (0,30 euroa)
  • 1/2 dl valkoviiniä (0,80 euroa)
  • oliiviöljyä (0,20 euroa)
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 kerää tagliatelle-pastaa (0,50 euroa)
Valmistusohje:
  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Pilko kevätsipulin varret ja nosta palat paistinpannulle yhdessä oliiviöljyn kanssa pariksi minuutiksi. Lisää sitten sekaan valutetetut jokiravunpyrstöt ja valkoviini ja anna olla pari minuuttia. Lisää vielä sekaan ranskankerma ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paista pasta ohjeen mukaan eli noin viiden minuutin ajan. Kokoa annos lautaselle/lounasrasiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...