lauantai 20. elokuuta 2011

Sitruunainen broilerisalaatti

Provencen matkan juttusarja jatkuu sitruunaisen broilerisalaatin merkeissä.

Salaatin kanssa oli ruokajuomana oli myös Alkosta (ks. kuvaus) saatavaa punaviiniä Cromez-Hermitagen viinialueelta. Kokonaan Syrah-rypäleistä. Keskitäyteläinen, mausteinen ja kirsikkainen viini oli todella hyvää ja sopi nautittavaksi reilusti maustetun broilerisalaatin kera. Alkossa putelilla on hintaa 13,98 euroa, kun taas paikallisesta marketista pullo lähti mukaan 7,50 eurolla. Tämä oli kuitenkin sen verran hyvää viiniä, että sitä voisi ostaa myös myöhemmin.

Ainekset (3 annosta):
  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 100 g pastaa
  • 75 g kivellisiä oliiveja
  • kourallinen lehtisalaattia
  • 4 terttutomaattia
  • puolikas kurkku
  • puolikas sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • provencenyrttejä
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla.
  2. Paloittele broilerin rintafilee, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä ja paista oliiviöljyssä. Valuta ylimääräinen rasva pois paistamisen jälkeen ja laita broilerin palat kuivumaan talouspaperin päälle.
  3. Paloittele salaatti pienemmäksi. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Sekoita vihannekset salaattikulhoon.
  4. Lisää kulhoon oliivit, pasta ja broileri. Purista sitruunan mehu kulhoon ja kaada sekaan reilu loraus hyvää oliiviöljyä. Sekoita ainekset keskenään huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...