tiistai 16. elokuuta 2011

Suklaa-suolapähkinäkakku

Jos vierailulle saapuu monta ihmistä ja haluaa suun todella suklaisen makeaksi, niin voi kokeilla tätä suklaa-suolapähkinäkakun ohjetta. Kakkuun tulee melko paljon suklaata, joka maistuu myös lopputuloksessa. Suklaan maku yhdistettynä suolaisiin suolapähkinöihin toimii ainakin itselle täysillä, mutta annosten kokoa kannattanee hieman rajoittaa, sillä sen verran tuhdista tavarasta on kysymys.


Ainekset:
Pohja:
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 12 toffeetäytekaramellia
Kuorrutus:
  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Voitele uunivuoka (noin 22 cm) ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi sekaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, tarkista kypsyysaste esim. hammastikulla ja anna jäähtyä. Irrota kakku vuoasta.
  5. Kaada pähkinät kakkupohjan päälle. Sulata kuorrutteen suklaat erikseen vesihauteessa minigrip-pussissa. Sulamisen jälkeen leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaat kakun päälle vuorotellen kuvioiden. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.
  6. Tarjoa vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...