Ainekset:
Pohja:
- 150 g voita
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 12 toffeetäytekaramellia
- 100 g maitosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl suolapähkinöitä
- Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Voitele uunivuoka (noin 22 cm) ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi sekaan.
- Kaada taikina vuokaan. Paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, tarkista kypsyysaste esim. hammastikulla ja anna jäähtyä. Irrota kakku vuoasta.
- Kaada pähkinät kakkupohjan päälle. Sulata kuorrutteen suklaat erikseen vesihauteessa minigrip-pussissa. Sulamisen jälkeen leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaat kakun päälle vuorotellen kuvioiden. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.
- Tarjoa vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti