lauantai 6. elokuuta 2011

Kantarellipasta

Kantarellit ovat niin maukkaita sieniä, että niistä on hankala saada tehtyä pahanmakuista ruokaa. Tässä pastassa käytetään kanttarellien lisäksi pinjansiemeniä ja maapähkinöitä, jotta ruoassa on vielä vähän enemmän "pureskeltavaa". Makua ruokaan tuovat myös sherry ja tuore timjami. Kevätsipulin varsien sijaan voi käyttää hyvin myös vaikkapa ruohosipulia ja pappardellen sijasta tagliatellea. Maukasta ja helppoa tehdä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.



Ainekset (2-3 annosta):
  • 250 g kantarelleja
  • 50 g voita
  • 1/2 dl sherryä
  • 1 1/2 dl kermaa
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 dl maapähkinöitä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta timjamia
  • kevätsipulin varsia
  • 250 g pappardelle-pastaa
  • parmesaania
Valmistusohje:
  1. Paista kantarellit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää pannulle pinjamsiemenet ja pähkinät ja paista pari minuuttia.
  3. Lisää sitten pannulle reilu loraus sherryä ja kiehauta alkoholi pois.
  4. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä.
  5. Kaada pannulle kerma ja kiuhauta. Lisää samaan aikaan tuore timjami. Anna hautua pienellä lämmöllä kunnes pasta on kiehunut.
  6. Kokoa annokset asettelemalla ensin lautaselle pasta ja sitten kastike. Koristele silputuilla kevätsipulin varsilla ja parmesaanilastuilla.
  7. Tarjoa punaviinin ja tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...