perjantai 29. kesäkuuta 2012

Olutarvio: Coreff Blonde / Blanche / Ambrée

Tutustumismatka ranskalaisoluiden maailmaan jatkuu kolmella Coreff-panimon oluella. Coreffin historia on melko pitkä, sillä panimo on perustettu jo vuonna 1978. Tuolloin se oli kooltaan vielä todellinen mikropanimo, mutta vuosien kuluessa se on laajentanut toimintaansa niin tuotantomäärien kuin eri tuotteiden osalta. Tällä hetkellä Coreffin valikoimassa on kymmenkunta olutta, joista kolme on luomuoluita.

Blonde on nimensä mukaisesti kirkas ja kullankeltainen kun taas blanche on samea ja vaaleankeltainen. Ambrée erottuu kolmikosta eniten kuparisella ja sameahkolla värillään. Kaikille yhteistä on liki olematon vaahdon tuottaminen.

Blonden tuoksu on maltainen ja ruohoinen kun taas blanche on hedelmäinen, kukkainen, parfyyminen, yrttinen ja hiivainen sekä ylipäänsä makeahko. Ambrée  on aavistuksen paahteinen, toffeinen ja hedelmäinen mutta tuoksu on yllättävän hentoinen. Tuoksun osalta blanchen tuoksu on monipuolisin ja ambréen siltikin voimakkain.Myös maut poikkeavat reilusti toisistaan. Blonde on viljainen ja maltainen. Blanche on puolestaan makeahkon hedelmäinen, aavistuksen mausteinen ja happaman hiivainen. Ambréen maku on näistä makein toffeen aromeillaan, jota säestävät muun muassa yrtit, mallas, inkivääri ja greippi.

Suutuntuman osalta niin blonde kuin blanche ovat kevyitä kun taas ambrée nousee miltei keskitäyteläiseksi. Kaikki oluet ovat miltei hiilihapottomia. Yhteistä on myös jokaisessa hieman yllättäen maun muuttuminen selvästi kuivemmaksi loppua kohden. Blonden jälkimaku on lyhyt kun taas blanchen selvästi pidempi. Näistä ambrée on suutuntumaltaan selvästi makein.

Yhteistä kaikille Coreff-panimon oluille oli tasapaksuus mutta toisaalta myös tasalaatuisuus ja puhtaus. Mikään näistä ei jäänyt mieleen mutta ihan mielellään näitä maisteli ainakin yhden kerran. Voiton vei tällä kertaa korkin mitalla Blanche.Blonde / Blanche / Ambrée:
Panimo: Brasserie Coreff, Ranska
Tyyli: Bière de garde, 4,2 % / Witbier, 4,5 % / American Pale Ale, 5,0 %

Pisteet:
Blonde (Tyyli: Bière de garde):
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 4/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 9/20 = Yhteensä 21/50

Blanche (Tyyli: witbier):
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 25/50


Ambrée (Tyyli: American pale ale):
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 10/20 = Yhteensä 24/50

4 kommenttia:

 1. Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä! Olen seuraillut blogiasi ja näyttää olevan makoisa reissu menossa. Ranska on itselleni vielä sellainen melko tutkimaton erämaa oluiden osalta, Alkon ja maitokauppojen valikoimat tietysti on koluttu, mutta nehän eivät Ranskan osalta ihmeitä ole tarjonneet. Hyvää loppureissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itsellekin Ranska on ollut melkoinen musta aukko oluiden osalta, mutta kyllähän täällä tehdään paljon erilaisia oluita juuri pienpanimoissa. Marketeissa valikoima on yleisesti melko surkea oman maan oluiden osalta, tarjolla on lähinnä suurimpien tehtaiden bulkkioluita. Muiden maiden osalta belgialaisia oluita löytyy kohtalaisesti ja tietysti muutama perinteinen jota löytyy joka maailman kolkasta (Guinness, Heineken jne.). Pienistä paikallisista liikkeistä löytyy sitten oman alueen erikoisempia oluita.

   Tänään onkin reissun viimeinen ilta, ja tällä hetkellä taitaa olla maistettuna nopeasti laskettuna 18 ranskalaista olutta ja 2 on vielä odottamassa kylmässä. Näistä kaikista on tulossa juttu myös blogiin kunhan ehdin vain päivittelemään blogia. Ongelmana näissä on tietenkin se että suurinta osaa oluista ei saa tosiaan kuin paikan päältä. Joka tapauksessa jos Ranskaan eksyy niin olutharrastajillekin löytyy tekemistä =)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...