perjantai 1. kesäkuuta 2012

Olutarvio: Alfa

Kreikka ei ole tunnettu oluistaan, jonka faktan voi varmistaa myös vierailemalla paikan päällä. Ravintoloista ja pikkukioskeista kyllä saa normaalisti useitakin oluita, mutta kaikki tuppaavat olemaan jonkun monikansallisen olutjätin bulkkituoteita. Hyvä esimerkki tästä on nyt arvioitavana oleva miehekkäästi nimetty Alfa. Kysyin ravintolassa onko teillä tarjolla kreikkalaisia oluita, niin tarjoilijan vastauksena oli lyhyesti ja ytimekkäästi "kind of" eli tavallaan. Alfa on siis hollantilaisen Alfa Brouwerij:n valmistama ja maahan tuoma olut, jota mainostetaan kuitenkin "perinteisenä kreikkalaisena" oluena. Lisäksi olut tarjoiltiin Heinekenin lasista, joten kokemus oli toden totta varsin kreikkalainen olutkulttuurin näkökulmasta.

Itse oluesta ei ole juurikaan sen kummempaa sanottavaa. Se on juuri sellainen kuin suurin osa maailman vaaleista lagereista on. Kullankeltainen ja kirkas väri reippaan vaalean vaahtopään täydentämänä saa seurakseen mitättömän tuoksun, josta ei saa irti oikein mitään, mutta toisaalta eipä siinä ole myöskään mitään häiritseviä elementtejäkään. Maku on makeahko, hapokas, hivenen maltainen ja maissinen sekä aavistuksen ruohoinen sekä helteisissä olosuhteissa mukavan raikas ja virkistävä. Suutuntuma on kevyt ja jälkimaku lyhyt. Ei mitään uutta auringon alla siis.

Urputuksesta huolimatta täytyy sanoa, että olut maistui tällä kertaa oikein hyvälle ja ajoi asiansa olosuhteet huomioiden. Pitkä työpäivä ja sen päälle tehty 18 kilometrin juoksulenkki ateenalaisen kulttuurin helteisessä kehdossa saivat makuhermot leppymään ja terassilta poistui onnellinen ja tarpeensa tyydyttänyt bloggaaja.

Alfa:
Panimo: Alfa Brouwerij, Alankomaat
Tyyli: Vaalea lager, 5,0 %
Hinta: ei saatavilla Suomesta

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 4/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 8/20 = Yhteensä 19/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...