lauantai 16. kesäkuuta 2012

Välimerelliset kalanyytit

Lauantaipäivän grillilounaana oli yksinkertaisia kalanyyttejä folion päällä grillattuna. Toki nämä valmistuvat yhtä helposti myös esimerkiksi uunissa, mutta kuuman kesäpäivän viettää mieluummin ulkosalla kuin keittiötä lämmittäen. Ruoan ideana oli tehdä muutamasta laadukkaasta ainesosasta helppoa ja hyvää syötävää vihreän salaatin kaveriksi. Basilika oli tällä kertaa paikallista Marseillen/Provencen basilikaa, joka poikkeaa niin ulkonäöltään kuin maultaan esim. Suomessa myytävästä. Tämän version maku on hyvin aromaattinen, hieman pippurinen ja jopa hieman aniksinen. Se sopii todella hyvin myös salaatteihin ja peston ainesosaksi, mutta maistui myös tässä ruoassa.


Ainekset:
  • 3 fileetä vaalealihaista kalaa (tässä tapauksessa koljaa)
  • 3 viipaletta mozzarellaa
  • 6 viipaletta parmankinkkua
  • kourallinen basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Aseta mozzarellaviipaleet ja basilikanlehdet kalafileen päälle. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
  2. Pyöritä fileet rullaksi ja kääri vielä fileiden ympärille parmankinkkusuikaleet.
  3. Laita kalanyytit folion päälle ja pirskota päälle reilusti hyvää oliiviöljyä.
  4. Grillaa tai paista kalanyytit uunissa kypsiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...