lauantai 16. kesäkuuta 2012

Hedelmäinen mascarponejälkiruoka

Ranskassa riittää tuoreita ja paikallisia hedelmiä, joten niiden ympärille on helppo tehdä vaikkapa herkullisia jälkiruokia. Tämä makea hedelmäpommi täyttää makeanhimon vähän pidemmäksikin aikaa. Omaan herkuttelukesään kuuluvat olennaisena osana mansikat, mutta näiden kaveriksi oli tarkoitus saada myös itselle harvemmin käytettyjä paikallisia hedelmiä eli tuoreita viikunoita ja aprikooseja. Näistä jälkimmäisiä olisi voinut laittaa sekaan enemmänkin tuomaan raikasta hapokkuutta.

Ohjeen mukaan tehtynä saa noin 5-6 isohkoa annosta valmista jälkiruokaa.



Ainekset:
  • 100 g mansikoita
  • 2 aprikoosia
  • 4 viikunaa
  • 3 1/3 dl kermaa
  • 250 g marscarpone-juustoa
  • sokeria
  • appelsiinimehua
  • suklaakeksejä
Valmistusohje:
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja loraus appelsiinimehua. Mausta sokerilla.
  2. Huuhtele ja pilko pienemmiksi suupaloiksi mansikat, aprikoosit ja viikunat. Nostele ja sekoita varovasti sekaan.
  3. Kokoa annokset ja viimeistele suklaakeksin muruilla ja halkaistuilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...