tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kesäinen broileri-kirsikkasalaatti

Kevyet salaatit ovat parasta kesäruokaa. Ne valmistuvat nopeasti, täyttävät vatsan esimerkiksi patongin kanssa nautittuna mutta eivät tee tukalaa oloa. Siispä salaatteja syödään meillä varsinkin kesällä usein. Tässä yksinkertaisessa salaatissa yhdistyvät pastan ja broilerin energia sekä tuoreet ja maukkaat vihannekset ja marjat. Salaatti saa hieman happoja raikkaasta vinaigrettestä ja kivaa piristävää anismaista makua marseillenbasilikasta. Toki tässä voi käyttää myös tavallista basilikaa tai olla kokeileva thaibasilikan kanssa.



Ainekset:
  • salaattia (esim. lehti- ja bataviasalaattia)
  • tuoreita kirsikoita
  • tomaattia
  • kevätsipulia
  • mozzarellaa
  • moniväristä pennepastaa
  • grillattua broileria
  • marseillenbasilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • (oliiviöljyä)
  • vinaigrettea (esim. vadelma/mansikka)
Valmistusohje:
  1. Grillaa broileri tai ota rennosti ja osta kaupasta valmiiksi grillattu broileri. Revi/leikkaa irti sopivat palat suosikkiosistasi.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla.
  3. Huuhtele ja valuta salaatit ja kirsikat. Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja kevätsipuli. Revi/leikkaa mozzarella pienemmiksi suupaloiksi. Huuhtele ja revi irti basilikanlehdet.
  4. Kokoa ainekset salaattikulhoon. Kaada sekaan reilusti oliiviöljyä ja/tai suosikkivinaigretteäsi.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset varovasti ja tarjoa patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...