torstai 28. kesäkuuta 2012

'Le rouge du 1900' grilli-illan kivijalkana

Kävimme vierailemassa Lagrassen pienessä mutta pitkän historian marinoimassa pikkukylässä, jossa tätä nykyä on vain noin 600 asukasta. Kylä on kuitenkin melko vilkas matkailupaikka, sillä sieltä löytyy muun muassa vuonna 783 rakentamaan aloitettu luostari, vanha kaunis silta ja viehättävä keskiaikainen vanha kaupunki, jonka ahtaita ja idyllisiä katuja on mukava tallailla. Lagrassea ympyröi lisäksi Corbières'n viinialue, joka on Ranskan suurin viinintuottaja-alue. Taiteen, käsitöiden ja matkailun lisäksi kyläläisten eräs toimeentulolähde onkin viinin viljely.

Kylässä on myös pieni liike/matkailukohde, joka on yhdistänyt taidetta lukuun ottamatta kaikki Lagrassen tärkeimmät tulonlähteet. '1900'-niminen paikka on oikeastaan alueen historiaa käsittelevä museo, mutta toisaalta siellä on myös laaja puoti/baari, josta voi ostaa heidän itsensä tekemiä ja alueen muiden tuottajien viinejä, oluita ja muita herkkuja. Paikka oli varsin onnistunut kokonaisuus, ja sieltä lähti matkaan talon omaa punaviiniä, yksi kirsikkaolut ja itsetehtyä tapenadea. Viinintekijä oli itse maistattamassa viinejä myös paikan tiskillä ja kehui tietysti kovasti omaa tuotostaan.

Viinin nimi oli "Le rouge du 1900", joka sai kunnian olla yhden grillausiltamme ruokajuomana. Sinertävänpunainen viinin tuoksu oli kypsän hedelmäinen ja mausteinen, maku taasen mukavan täyteläinen ja pyöreiden tanniinien säestämä. Kehut osuivat siis hyvin kohdalleen, ja viini sopi hyvin yhteen myös grillatun entrecôten kanssa.


Viinin ja naudan kaverina oli yksinkertainen vihreä salaatti lehtisalaatista, tomaateista, kurkusta ja juustosta. Lisäksi grillissä tehtiin täytettyjä herkkusieniä, joiden täyte koostui tuorejuustosta ja valkosipulitapenadesta suolalla ja pippurilla maustettuna. Hyvää oli ja mukava nestemäinen matkamuisto kruunasi illan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...