sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Olutarvio: Black Isle Goldeneye Pale Ale

Black Islen panimon luomuolut lisättiin Alkon valikoimaan jo huhtikuun puolivälin paikkeilla, mutta vasta nyt pääsin itse maistamaan tätä lähtökohtaisesti varsin mielenkiintoista olutta. Goldeneye on väriltään kirkkaan kuparinen ja lasiin kaadettaessa pintaa jää koristemaan keskikokoinen ja tiivis vaahto. Visuaalisesti kokonaisuus on kaunis, samaa voi sanoa myös yksinkertaisen tyylikkäästä pullon etiketistä.

Oluen raikas tuoksu on hieman puumainen, greippinen ja karamellimainen. Tuoksu on mielestäni todella onnistunut ja suorastaan houkuttelee maistamaan. Maku vastaa ensipuraisulla aika lailla odotuksia. Se on yhtä aikaa greippisen katkera ja karamallimaisen maltainen. Mäntyinen ja ruohoinen humalointi on kuiva ja sopivan runsaahko. Makupaletista löytyy myös hieman leipämäistä makua.

Oluen suutuntuma on keskitäyteläinen ja katkera, mutta hieman tunkkainen verrattuna raikkaaseen tuoksuun. Hapan ja greippinen jälkimaku kestää pitkään, mutta myös sitä vaivaa sama tunkkaisuus. Muuten olut on mukavan tasapainoinen ja helposti juotava kesäolut.

Black Isle Goldeneye Pale Ale:
Panimo: Black Isle Brewery, Skotlanti
Tyyli: Golden/blond ale, 5,6 %
Hinta: 4,23 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...