sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Mozzarella-pastasalaatti ja grillattu naudan entrecôte

Kesälomagrillaukset jatkuivat naudan entrecôten ja merguez-makkaran, jonka seuraksi oli simppeliä kesäistä salaattia, tuoretta patonkia lisukkeineen ja hyvää punaviiniä. Grillatessa ei jaksa yleensä ns. hienostella vaan illanvietto sujuu mukavammin rennolla otteella ja yksinkertaisten ruokien kera hyvässä seurassa. Niin myös nyt.

Ruokajuomana oli punkkua Bordeaux'sta eli tarkemmin ilmaistuna Saint-Émilionista. Vuoden 2007 vuosikertaa ollut vinkku oli vielä melko tuoretta mutta silti jo oikein hyvää. Mansikkainen ja mustaherukkainen tuoksu sai jatkoa tasapainoisella maulla, jota täydensivät jo yllättävän silkkiset tanniinit. Viini sopi todella hyvin grillatun lihan kanssa ja myös sellaisenaan nautiskellen.





Ainekset:
  • 2 entrecôtea eli naudan välikyljystä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 merguez-makkaraa
Salaatti:
  • kaksi kourallista friseesalaattia
  • kourallinen kirsikoita
  • 2 isoa tomaattia
  • 100 g mozzarellaa
  • 100 g moniväristä pastaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
Lisäksi:
  • tuoretta patonkia
  • tapenadea, pestoa, juustoja
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin salaatti. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla. Pilko tomaatti pienemmäksi. Revi salaatti pienemmäksi. Leikkaa mozzarella paloiksi. Yhdistä ainesosat ja mausta mustapippurilla. Pirskota päälle reilusti hyvää oliivivöljyä.
  2. Paista entrecôtet grillissä haluamasi kypsyysasteiseksi. Mausta vasta lopuksi kevyesti suolalla ja pippurilla. Pari minuuttia per puoli riittää medium-kypsyysasteeseen. Kun lihan pinta alkaa "hikoilla", niin käännä tällöin puolta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...