maanantai 11. kesäkuuta 2012

Simppeli mansikka-kirsikka-vuohenjuustosalaatti

Saavuimme määränpäähämme Narbonneen sunnuntai-iltapäivällä, jolloin vasta selvisi että alueen ruokakaupat ovat olleet joko auki vain aamupäivällä tai kiinni koko päivän ajan. Kokkailut saivat jäädä täten sunnuntain osalta. Onneksi lähistöltä löytyy yksi 24/7-huoltoasema, jolta sai hommattu illaksi pelastuspaketin valmisruokaa, vettä ja olutta (ks. arvio).

Pika-apua ruokapulmiin saatiin maanantaiaamun ostosreissun jälkeen. Nälkä oli jo lounasaikaan mennessä yltynyt sen verran kovaksi, että sen ratkaisuksi vaadittiin nopeita toimenpiteitä. Jupen keittiössä on tehty aiemmin quiche lorrainea, mutta nyt oli tyytyminen kaupan valmisversioon, jonka seuraksi tein nopean ja helpon salaatin tuoreista ja paikallisista aineksista. Mansikat ja kirsikat olivat jo todella herkullisia, ja näiden seuraksi sopi hyvin friseesalaatti ja kirsikkatomaatit. En jaksa koskaan olla ihmettelemättä ranskalaisten ruokakauppojen valtavia hyllyjä, joista löytyy tuoreena kuta kuinkin kaikkea mahdollista mitä mieleen voi ikinä juolahtaa.

Ruokajuomana nautittiin tervetuliaislahjaksi saatua tilan viiniä. En tullut kysyneeksi tarkemmin viinin sisällöstä, mutta karahvin kyljessä luki Chardonnay 2011, joten ainakin rypälelaji ja vuosikerta pitäisi olla selvä. Maku oli pöytäviiniksi oikein hyvä. Makeahko, hedelmäinen ja mutkaton viini sopi tunnelmaltaan yhtä leppoisaan lounashetkeen.

Aterian päätteeksi nautittiin vielä kahvia ja pullaa, hyvää oli!

Salaatti kera viinin ja piirakan

Ainekset:
  • friseesalaattia
  • mansikoita
  • kirsikoita
  • kirsikkatomaatteja
  • vuohenjuustopalloja
Lisäksi:
  • esim. mansikkavinaigrettea
Valmistusohje:
  1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Huuhtele, halkaise ja poista kannat tomaateista ja mansikoista. Huuhtele kirsikat ja poista kannat.
  2. Asettele salaatti kulhon pohjalle ja laita päälle mansikat, kirsikat ja juustopallot. Tarjoa valkoviinin kera.
Kahvia ja pullaa
Sunnuntai-illan hätäpaketti, talon viiniä ja kaupan valmisruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...