keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Olutarvio: La Barbaude Régalisse

Régalisse on neljäs ja viimeinen La Barbauden panimon testattavana oleva olut. Aiemmin blogissa on arvioitu saman panimon La Reine des mousses, L'ocre ja La Galéjade.


Régalisse on väriltään kirkkaan kullankeltainen kesäinen lager, joka muodostaa aavistuksen vaahtoa kasiin kaadettaessa ja jättää sitä kevyen kerroksen lasin reunoille vielä pitkähköksi aikaa. Oluen tuoksu on hyvin mieto, viljainen ja makeahkon maltainen. Lisäksi tuoksusta löytyy ruohon ja kukkien aromeita.

Maku seuraa tuoksua olemalla makeahkon maltainen. Maku on hyvin samankaltainen kuin panimon toisessa vaaleassa lagerissa, mutta hieman enemmän humaloitu mutta toisaalta myös paljon pistävämpi. Maku ei ole siis oikein hyvin tasapainossa tai pehmeän nautittava. Myös suutuntuma on selvästi hapokkaampi ja kuohkeampi. Jälkimakua ei juurikaan ole.

Tällä kertaa panimon oluen tasossa oli omien testausten osalta laskeva käyrä eli viimeiseksi jäi kaikista heikoin olut. Tässä oli hieman enemmän yritystä humaloinnin suhteen kuin toisessa panimon vaaleassa lagerissa, mutta valitettavasti maku oli turhan kulmikas.
Régalisse:
Panimo: Brasserie La Barbaude, Ranska
Tyyli: Vaalea lager, 5,4 %

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 4/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 10/20 = Yhteensä 22/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...