sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Moules-frites eli simpukoita ja ranskiksia

Jupen keittiössä on tehty aiemminkin sinisimpukoita, joten voit halutessasi tutustua myös aiempaan klassikkoreseptiin. Sinisimpukat ovat ehdottomasti eräs suosikkiruoistani, jota söimme jo kerran täällä ravintolassa lounaalla, mutta toki Ranskassa täytyy tehdä vastaava satsi myös itse. Varsinkin kun simpukoiden kilohinta kala- ja äyriäistiskillä oli 2,5 euroa. Tällä kertaa käytössä oli hieman rajatummin yrttejä ja mausteita, joten reseptistä tuli varsin yksinkertainen. Lopputulos oli joka tapauksessa herkullinen. Simpukoiden keittämiseen riittää vähempikin valkoviini (noin 3-4 dl vastaavalle määrälle), mutta päätin kerrankin hullutella ja testata keittämistä kokonaisella viinipullon sisällöllä. Hyvinhän tuo onnistui näinkin, mutta onhan tämä metodi hieman överiksi vetämistä. Vähän kuin Evianin pullotetussa vedessä kylpeminen.


Ainekset (2 reilua annosta):
 • 3 kg harjattuja ja liotettuja simpukoita
 • 1 pullo kevyttä kuivaa valkoviiniä
 • 1 sipuli + 2 salottisipulia
 • 50 g voita
 • tuoretta persiljaa
 • mustapippuria
 • provencenyrttejä
Valmistusohje:
 1. Pane kattilaan kiuhumaan viini ja muut ainekset. Keitä muutaman minuutin ajan, jotta alkoholi hieman haihtuu.
 2. Pane simpukat kattilaan. Sulje kansi tiiviisti ja keitä simpukoita kovalla lämmöllä. Tartu kattilaan vähän väliä molemmin käsin, peukalot kannen päällä, ja heiluttele simpukoita kattilassa ylös alas hiljaa ravistellen, niin että ne joutuvat eri tasoille ja kiehuvat tasaisesti. Viiden minuutin jälkeen simpukat avautuvat ja ovat valmiita.
 3. Tarjoa simpukat liemineen ranskalaisten perunoiden ja patongin kera.

1 kommentti:

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Etsiresepti. Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...