perjantai 8. kesäkuuta 2012

Parsa-portobellopasta

Pesto on ehdottomasti eräs suosikeistani nopeiden ja yksinkertaisten ruokien saralla. Yleensä pesto tulee väännettynä joko nizzalaisena tai ligurialaisena versiona, mutta nyt vaihtelun vuoksi tuli tehtyä oma epäortodoksinen viritelmä persiljan kera. Aterian ideana oli siis yhdistää itse tehty pesto herkullisiin ja tuoreisiin parsaan ja portobellosieniin ilman sen kummempia prameiluita. Portobellot ovat maultaan tavallisia herkkusieniä voimakkaampia ja aromikkaampia joskin myös selvästi kalliimpia. Omaan makuun portobellot toimivat useimmissa ruoissa huomattavasti tavallisia veljiään paremmin, joten suosittelen testaamaan niitä jos ne eivät ole jo ennestään tuttuja.


Ainekset:
Pesto:
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 ruukku basilikanlehtiä
  • kourallinen persiljaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • 250 g pastaa (esim. gnocchi)
  • 500 g parsaa
  • 250 g portobellosieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • persiljaa koristeluun
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Laita pastan keittovesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Valmista ensin pesto jauhamalla kaikki ainekset pl. oliiviöljy esim. monitoimikoneessa. Lisää lopuksi oliiviöljy hiljalleen kaataen koneen käydessä ja jauha tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää suolaa keitinveteen ja lisää pasta sekaan. Leikkaa parsoista pois kova juuriosa ja viipaloi loput suupaloiksi. Lisää parsa noin viisi minuutia myöhemmin keitinveteen.
  4. Laita samaan aikaan paistinpannu keskilämmölle ja paista suupaloiksi leikatut sienet oliiviöljyt pehmeiksi eli noin viiden minuutin ajan.
  5. Kun pasta on sopivan al dente, niin kaada pois ylimääräiset vedet, mutta säästä noin 1/2 dl keitinvettä. Lisää kattilaan sienet ja pesto ja sekoita hyvin.
  6. Kokoa annokset lautaselle ja koristele silputulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...