sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Munakoisoa mintun, sitruunan ja chilin kera

Tämän piristävän napostelupalan ohje on napattu Alex Mackayn Cooking in Provence -kirjasta. Hyvällä oliiviöljyllä voidellut munakoisot vaativat kaverikseen teräviä makuja, joita chili, sitruuna ja minttu totisesti tarjoavat. Tätä voi suositella syötäväksi välipalaksi tai pikkuherkuksi vaikkapa helteisenä kesäpäivänä, vaikka hyvin ruoka maistui myös pilvisenä kevätpäivänä.
Valmis annos
Ainekset (2 annosta):
  • 1 suuri munakoiso
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • 1/2 mieto chili
  • 1/2 kourallinen mintunlehtiä
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Viipaloi munakoiso paksuhkoiksi palasiksi ja aseta viipaleet uunipellille.
  3. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehut kuppiin. Lisää oliiviöljy ja sekoita.
  4. Voitele munakoisot molemmilta puolin öljysitruunayhdistelmällä. Mausta halutessasi suolalla.
  5. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat todella pehmeitä.
  6. Kokoa valmis annos raastamalla sitruunankuorta ja puristamalla sitruunasta mehua munakoisojen päälle. Ripottele päälle myös pieneksi paloiteltu chili ja silputut mintunlehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...