Ruokajuomaa Riojasta |
Ainekset:
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- kourallinen oliiveja
- puolikas kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
- rypsiöljyä paistamiseen
- voita paistamiseen
- suolaa
- pippuria
Marinadi
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 1/2 tl dijon-sinappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl rosmariinia
Kastike
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl punaviiniä
Perunasose
- 1 kg perunoita
- 3 dl maitoa
- 1 sipulia
Marinoitu ennen kypsytystä |
Ja kypsytyksen jälkeen |
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 175-asteiseksi.
- Valmista porsaantäyte. Pilko tuoreet herkkusienet, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit noin kynnenpään kokoisiksi palasiksi.
- Leikkaa filee pitkittäissuunnassa keskeltä auki. Leikkaaminen onnistuu kätevimmin terävällä veitsellä siten, että ensin keskelle tehdään viilto, josta lihaa leikataan varovasti molempia reunoja kohti. Lisää täyte sormin tiiviisti reikään. Fileen päädyt voi sulkea esimerkiksi hammastikuilla.
- Ripottele fileen päälle reilusti suolaa ja pippuria. Ruskista filee kevyesti voi-öljysekoituksessa paistinpannulla huolellisesti joka puolelta. Aseta liha uunivuokaan.
- Valmista marinadi sekoittamalla sen ainekset keskenään. Voitele filee kauttaaltaan marinadilla ja kaada ylimääräinen marinadi vuokaan. Voit vielä maustaa tarvittaessa filettä suolalla ja pippurilla.
- Kypsytä lihaa uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes liha on noin 70-75 -asteista. Laita perunat kiehumaan noin 15 minuuttia ennen lihan kypsymistä. Ota kypsä filee uunista ja anna vetäytyä folion sisällä noin 10-20 minuuttia. Valmista odotellessa perunamuussi. Pilko sipulit, lämmitä maito, sekoita keskenään ja muussaa perunat.
- Valmista kastike perunasoseelle. Kaada maukas marinadi ja lihanesteet kattilaan/paistinpannulle ja lisää joukkoon kerma ja punaviini. Kiehauta ja sakeuta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoile perunamuussin ja kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti