sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Tulinen hirvenliha-nuudeliwokki

Hirvenlihasta saa tehtyä suomalaisesta näkövinkkelistä myös hieman eksoottisempaa sapuskaa yhdistelemällä itämaisia mausteita ja vihanneksia. Tässä on esimerkki yksinkertaisesta, mutta erittäin hyvästä wokkiruoasta.

Ainekset (4 annosta):
  • 400 g hirvenlihaa
  • 250 g aasialaisia wokkivihanneksia
  • 125 g tuoreita herkkusieniä
  • 3 rkl thaimaalaista mustapippurikastiketta
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 250 g nuudeleita

Valmistusohje:
  1. Laita iso kattila vettä kiehumaan.
  2. Poista hirvenlihasta tarvittaessa ylimääräinen rasva ja kalvot ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Paista lihat öljyssä paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta kypsät lihat sivuun erilliselle lautaselle.
  3. Älä puhdista paistinpannua välillä ja lisää pannulle hieman öljyä. Kypsennä wokkivihannekset ja paloitellut herkkusienet. Lisää mustapippurikastike ja sekoita kastike huolellisesti.
  4. Keitä nuudelit, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kastike sekaan ja sekoita huolellisesti.
  5. Koristele silputulla ruohosipulilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...