sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Värikäs pastasalaatti

Salaatit ovat mahtavia lounaita. Ne valmistuvat yleensä nopeasti ja vain mielikuvitus on rajana eri variaatioita miettiessä. Lisäksi niistä voi tehdä niin ruokaisia kuin itse haluaa eli salaatilla lähtee kyllä tarvittaessa isokin nälkä. Toisaalta välillä kesken työpäivän on mukava syödä myös hieman kevyemmin. Tämä salaatti kuuluu ruokaisampaan kerhoon eli nälän pitäisi lähteä hyvin.

Ainekset (1 annos):
  • 100 g värikästä penne-pastaa
  • 50 g chorizo-makkaraa
  • 30 g rucolaa
  • 30 g emmentalia
  • 60 g kirsikkatomaatteja
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla.
  2. Paista chorizo paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä ja valuta ylimääräiset rasvat pois talouspaperin päällä.
  3. Huuhtele rucola ja tomaatit. Halkaise tomaatti kahteen osaan. Pilko juusto ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi.
  4. Lisää lounasastiaan pasta, chorizo, rucola, juusto ja tomaatit sekä pirskota päälle balsamiviinietikkaa ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä makusi mukaan. Sekoita ainekset keskenään. Nauti patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...