tiistai 12. huhtikuuta 2011

Rustiikkinen leipä-munakoisolasagne

Arkistojen kätköistä löytyi jo alkutalvesta tehty herkullinen ruoka, jota muistuttaa kai eniten lasagnea. VeganYumYum-sivulta löytyvän reseptin mukaan ruoassa ei käytetä kuitenkaan lasagnelevyjä, vaan sen sijasta täysjyväleipää. Mahtavaa pöperöä joka tapauksessa, kannattaa kokeilla. Seuraavalla kerralla tosin voisi leikata hieman ohuempia viipaleita leivästä, koska nyt leivän maku tuntui dominoivan hieman liikaa ruoan makua. Tomaattikastike oli toisaalta todella hyvää ja sen pohjalta saa varmasti viriteltyä myös hyvän pastan. Herkkusuut voivat myös lisätä hieman juustoa reseptiin.

Ainekset:
  • oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 500 g luomutomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 tomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oreganoa
  • Provencen yrttejä
  • tuoretta basilikaa
  • 3 keskikokoista munakoisoa 
  • noin 10 viipaletta täysjyväleipää
  • 100 g parmesaania
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Kuullota valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, pippuri, suola ja yrtit ja jätä hautumaan miedolla lämmölla.
  3. Kuori ja viipaloi munakoisot noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Aseta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele oliiviöljyllä. Paista uunissa 30 minuuttia.
  5. Paahda odotellessa leipäviipaleet, pilko tomaatit ja raasta parmesaani.
  6. Kokoa lasagne voideltuun vuokaan. Laita pohjalle kastiketta, sitten leipää ja munakoisoa, ja sen jälkeen taas kastiketta, juustoa, leipää ja munakoisoa. Päälle tulee vielä loput kastikkeesta ja juustoa sekä paloitellut tuoreet tomaatit.
  7. Paista lasagnea uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
  8. Koristele basilikalla ja tarjoile patongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...