maanantai 25. huhtikuuta 2011

Paella

Espanjan matkoilta tuttua paellaa saa valmistettua melko vaivattomasti myös kotona. Tämä ohje perustuu Olivia-lehden ja Hanna Jensenin reseptiin. Ruokajuomana oli Espanjasta tuotua Bodegas Lan Rioja Reservaa.



Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia
  • 150 g chorizoa
  • 200 g sinisimpukan lihaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 keltainen sipuli
  • 3 dl arborio-riisiä
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • 200 g katkaravunpyrstöjä
  • 1 vihreä paprika
  • tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje:
  1. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kana ja paista kypsäksi. Siirrä kanat ja sipulit kasarin reunoille. Lisää kuutioitu chorizo ja paista muutama minuutti. Lisää pieneksi pilkottu vihreä paprika ja paista.
  2. Lisää riisi ja paista öljyssä käännellen pari minuuttia. Lisää suola ja pippuri, paprika ja kurkuma. Lisää kuutioiksi pilkotut tomaatit ja kääntele hyvin pannulla. Lisää kasariin viini ja hämmennä, kunnes neste on haihtunut. Lisää kanaliemi ja nosta hiukan lämpöä niin, että neste kiehuu. Alenna sitten lämpöä ja lisää kana sekaan. Laita kansi päälle ja anna riisin hautua miedossa lämpötilassa noin 18 minuuttia.
  3. Lisää simpukat ja katkaravunpyrstöt, ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyriäiset ovat kypsyneet.
  4. Ripottele päälle persiljaa. Tarkista maku. Purista sitruuna paellan sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...