sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on klassikko, jossa yksinkertaisuus on kaunista. Tein nyt keiton Viinilehden (2/2011) Arto Rastaan ohjeen mukaisesti, ja lopputulos oli todella suussasulavan mahtava! Reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Keitto tarjoillaan leijonanpääkulhosta.
Ainekset (4 annosta):
  • 600 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 60 g voita
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 l lihalientä
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g gruyère-juustoa
  • 1/2 patonki
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja ruskista sipulit siinä kevyesti.
  3. Lisää vehnäjauhot ja sekoita kunnes jauhot ovat takertuneet tasaisesti sipuleihin.
  4. Kaada valkoviini ja lihaliemi pienissä erissä kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  6. Annostele keitto uunin kestäviin annoskulhoihin.
  7. Leikkaa patonki viipaleiksi. Paahda viipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa ja nosta keittokulhojen pinnalle kellumaan.
  8. Ripottele leipien pinnalle juustoraaste. Gratinoi keitto 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla, kunnes juustoraaste saa hieman väriä pintaansa.
  9. Tarjoile keitto heti. Voit koristella keiton hienonnetuilla yrteillä.
Lähde: Arto Rastas, Viinilehti 2/2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...