Keitto tarjoillaan leijonanpääkulhosta. |
- 600 g sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 60 g voita
- 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl valkoviiniä
- 1 l lihalientä
- suolaa
- pippuria
- 100 g gruyère-juustoa
- 1/2 patonki
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
- Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
- Kuumenna voi kattilassa ja ruskista sipulit siinä kevyesti.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita kunnes jauhot ovat takertuneet tasaisesti sipuleihin.
- Kaada valkoviini ja lihaliemi pienissä erissä kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
- Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
- Annostele keitto uunin kestäviin annoskulhoihin.
- Leikkaa patonki viipaleiksi. Paahda viipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa ja nosta keittokulhojen pinnalle kellumaan.
- Ripottele leipien pinnalle juustoraaste. Gratinoi keitto 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla, kunnes juustoraaste saa hieman väriä pintaansa.
- Tarjoile keitto heti. Voit koristella keiton hienonnetuilla yrteillä.
Lähde: Arto Rastas, Viinilehti 2/2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti