lauantai 2. huhtikuuta 2011

Täyttävä broilerisalaatti sitruunakastikkeen kera

Keväinen kokkailu jatkuu raikkaan broilerisalaatin merkeissä, johon piristävää makua tuo sitruunainen salaatinkastike. Salaatti on mainio lounasruoka, se täyttää vatsan muttei tuo liian tukalaa vatsantäytettä. Salaatin kyytipojaksi sopii hyvin vaikkapa tuore patonki tai maalaisleipä ja halutessaan salaatin kanssa voi nauttia vaikkapa Pinot noiria (punaviinin ystävät) tai Sauvignon blancia (valkoviinin ystävät). Tällä ohjeella salaattia syö useampi henkilö eli vaikkapa kahdelle hengelle kokattaessa aineskoot kannattaa puolittaa.

Ainekset:
  • 150 g täysjyväfusillia
  • 660 g broilerin rintafileetä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 ruukku frisée-salaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • öljyä
  • voita
  • suolaa
  • sitruunapippuria
Kastike:
  • 150 g ranskankermaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin salaatinkastike. Sekoita ranskankerma ja oliiviöljy kupissa. Purista sitten sitruunasta mehu sekaan ja sekoita huolellisesti. Mausta pippurilla ja suolalla.
  2. Valmista sitten salaatti. Pilko frisée-salaatti noin kolmeen osaan ja lisää salaatti yhdessä kirsikkatomaattien kanssa salaattikulhoon. Paloittele kurkut sopiviksi paloiksi ja lisää salaattipohjaan. Paloittele niin ikään feta ja lisää sekaan. Lisää lopuksi rucola ja sekoita varovasti.
  3. Keitä pastan ohjeen mukaan ja huuhtele kylmän veden alla. Lisää salaattikulhoon.
  4. Paloittele broileri ja paista öljyssä. Lisää lopussa vielä reilu nokare voita tuomaan makua. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Valuta ylimääräiset rasvat pois ja anna jäähtyä ennen kuin lisäät broilerinpalat salaattiin. Sekoita lopuksi varovasti kaikki ainekset ja tarjoa sitruunaisen salaatinkastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...