sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kolmen yrtin prosciuttofusilli

Tämä nopea pasta rakentuu tuoreiden yrttien ja ilmakuivatun prosciutton eli Suomessa paremmin parmankinkkuna tunnetun kinkun ympärille. Tärkeintä ovat tuoreet ja hyväkuntoiset yrtit. Itse käytin nyt persiljaa, villirucolaa ja basilikaa, mutta esimerkiksi timjami ja korianteri toimivat myös varmasti hyvin vaikkapa rucolan korvaajana.

Ainekset (2 annosta):
  • 200 g täysjyväfusillia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • kourallinen tuoretta villirucolaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 4 viipaletta prosciuttoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Kiehauta pastan keitinvesi ja lisää reilusti suolaa, kun vesi kiehuu. Paista pasta ohjeen mukaan.
  2. Silppua kevätsipuli ja yrtit sekä suikaloi prosciutto. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota kevätsipuleita minuutin ajan.
  3. Lisää sitten pannulle kerma, yrtit ja kinkku ja kiehauta muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valuta valmis pasta ja sekoita kastikkeen kanssa. Tarjoile heti ja koristele annos tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...