perjantai 1. huhtikuuta 2011

Oliivileipä

Arkistojen kätköistä löytyi maukkaan oliivileivän resepti. Leipä on helpohko valmistaa ja sopii mainiosti esimerkiksi välimerellisen ruoan kanssa nautittavaksi. Itse leipä ei kaipaa kaveriksi kuin nokareen aitoa voita.

Ainekset (3 leipää):
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 11 dl vehnäjauhoja


Valmistusohje:
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, oliiviöljy, viipaloidut oliivit ja jauhot.
  2. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta kolme leipää ja kohota leivät vielä liinan alla.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...