torstai 31. maaliskuuta 2011

Tilli-katkarapupasta

Sitruunasta, tillistä ja inkivääristä saa tehtyä raikkaan ja virkistävän katkarapupastan, joka kannattaa maustaa vielä oman maun mukaan tuoreella musta- ja valkopippurilla. Näin kevään kolkutellessa ovella ruoka tuo jo kevyen kesäisen tuulahduksen lumen ja kylmän keskelle.


Ruokajuomana oli tällä kertaa Viinilehden vuoden valkoviiniksi valitsemaa uusiseelantilaista Jackson Estate Sauvignon Blancia. Aiemmin jo hyväksi havaittu viini on raikas, aromikas, hapokas ja voimakasmakuinen ja ryhdittää hienosti kala- ja äyriäisruokia. Näin mainio valkkari käy hyvin myös aperitiiviksi. Luultavasti tämä toimisi vieläkin paremmin hieman rasvaisemman kala- tai äyriäisruoan kanssa, mutta ei tässä nytkään ollut mitään valittamista. Loistava viini kaikin puolin!


Ainekset:
  • 250 g tagliatella
  • 250 g isoja katkarapuja
  • 300 g ranskankermaa
  • 1 punainen paprika
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 1/2 sitruuna
  • 1 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ruukku tuoretta tilliä
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkopippuria

Valmistusohje:
  1. Laita vesi kiehumaan isossa kattilassa. Viipaloi paprika ja pilko kevätsipulit varsineen. Silppua myös tilli.
  2. Pehmennä paprikaa ja kevätsipuleita öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan ranskankerma ja tilkka vettä ja sekoita. Raasta sitruunankuori sekaan ja purista lopuksi sitruunamehu. Raasta lisäksi noin sentin pätkä inkivääriä paistinpannulle.
  3. Lisää vielä suurin osa silputusta tillistä kastikkeeseen ja laita lopuksi katkaravut sekaan. Anna kastikkeen hautua pastankeittämisen ajan pienellä lämmöllä. Mausta suolalla ja pippureilla.
  4. Suolaa pastan keittovesi ja keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja tee annokset. Koristele lopulla tillillä.

1 kommentti:

  1. Herkullista.

    Kohta se aika koittaa kun saamme syödä yölläkin ulkona terassilla.

    Kiinnostavaa tuo pastan teko.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...