tiistai 3. tammikuuta 2012

Teriyaki-nautaa

Japanilaishenkisessä illassa oli viimeisenä ruokana vuorossa oma nauta-sieni-vihannesviritelmä teriyaki-kastikkeessa. Pidin annoksessa eniten naudan, siitakesienien ja inkiväärin yhdistelmästä sekä tietysti teriyakista, joka toimii miltei missä tahansa liharuoassa.


Ainekset:
  • 350 g naudan ulkofileetä
  • rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 250 g siitakesieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 dl teriyaki-kastiketta*
  • (tarvittaessa vettä)
  • 1/2 kiinankaali
  • 1 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
* Teriyaki-kastike:
  • 2 rkl sakea
  • 2 rkl miriniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
Lisäksi:
  • 2 pussia nuudeleita
  • rypsiöljyä
  • japanilaista soijakastiketta
Valmistusohje:
  1. Valmista teriyaki-kastike eli sekoita kaikki ainesosat ja kiehauta keskilämmöllä kunnes sokeri on liuonnut.
  2. Leikkaa naudan ulkofilee ohuiksi siivuiksi. Viipaloi porkkanat, huuhtele sienet ja leikkaa sipuli reilunkokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli.
  3. Paista lihasiivuja kuumalla pannulla öljyssä nopeasti ja lisää sekaan teriyaki-kastike. Jätä hautumaan pienellä lämmöllä ja lisää tarvittaessa hieman vettä.
  4. Paista kasvikset wokkipannulla öljyssä kullanruskeiksi.
  5. Valmista samaan aikaan nuudelit ohjeen mukaan erillisessä astiassa. Nuudeleiden kypsyttyä paista niitä hetki paistinpannulla öljyssä.
  6. Yhdistä liha ja kasvikset samaan wokkipannuun ja lisää pannulle valkosipuli ja raastettu inkivääri. Suikaloi vielä kiinankaali ja lisää silppu sekä seesaminsiemenet pannulle. Pyöräytä muutaman kerran.
  7. Aseta nuudeli erilliseen tarjoiluastiaan ja pirskota päälle soijakastiketta. Aseta teriyaki-nauta toiselle lautaselle ja tarjoa nuudelin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...