Ainekset:
- 350 g naudan ulkofileetä
- rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 250 g siitakesieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 dl teriyaki-kastiketta*
- (tarvittaessa vettä)
- 1/2 kiinankaali
- 1 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
* Teriyaki-kastike:
- 2 rkl sakea
- 2 rkl miriniä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Lisäksi:
- 2 pussia nuudeleita
- rypsiöljyä
- japanilaista soijakastiketta
- Valmista teriyaki-kastike eli sekoita kaikki ainesosat ja kiehauta keskilämmöllä kunnes sokeri on liuonnut.
- Leikkaa naudan ulkofilee ohuiksi siivuiksi. Viipaloi porkkanat, huuhtele sienet ja leikkaa sipuli reilunkokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli.
- Paista lihasiivuja kuumalla pannulla öljyssä nopeasti ja lisää sekaan teriyaki-kastike. Jätä hautumaan pienellä lämmöllä ja lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Paista kasvikset wokkipannulla öljyssä kullanruskeiksi.
- Valmista samaan aikaan nuudelit ohjeen mukaan erillisessä astiassa. Nuudeleiden kypsyttyä paista niitä hetki paistinpannulla öljyssä.
- Yhdistä liha ja kasvikset samaan wokkipannuun ja lisää pannulle valkosipuli ja raastettu inkivääri. Suikaloi vielä kiinankaali ja lisää silppu sekä seesaminsiemenet pannulle. Pyöräytä muutaman kerran.
- Aseta nuudeli erilliseen tarjoiluastiaan ja pirskota päälle soijakastiketta. Aseta teriyaki-nauta toiselle lautaselle ja tarjoa nuudelin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti