lauantai 15. lokakuuta 2011

Pistou eli pestoa pastan kera

Pistou tai pesto on Välimeren alueen ruoka, joka vaihtelee hieman sen mukaan keneltä ja missä reseptiä kysytään.

Lainaan tässä viisaampaani Jouni Törmästä, jonka Chez Jouni kirjasta nappasin myös tämän reseptin. Ranskaan kotiutunut (tv-)kokki kertoo seuraavaa:
"Ligurian alueen pistouhun käytetään pinjansiemeniä, Nizzan taas ei. Pistoun voi tehdä myös auringon kuivattamista tomaateista eteläitalialaisittain; silloin kyseessä on pesto rosso, jossa on basilikan sijaan aurinkokuivattua tomaattia ja pinjan sijaan paahdettuja pähkinöitä ja mausteena punaviinietikkaa. Pesto rosso sopii kalalle erinomaisesti."


Tässä on ruoka yksinkertaisimmillaan ja parhaimmillaan. Tarvitaan vain hetki aikaa, laadukasta parmesaania ja oliiviöljyä sekä tuoretta basilikaa ja valkosipulia sekä pastaa.


Ainekset (2 annosta):

  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g parmesaania
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • pastaa
  • 10 g voita
Valmistusohje:
  1. Pese ja hienonna basilika ja valkosipuli. Laita molemmat yleiskoneeseen ja lisää joukkoon myös parmesaani. Jauha tasaiseksi.
  2. Lisää öljy nauhana sekaan.
  3. Laita valmis pistou jääkaappiin.
  4. Keitä pastaa 120 g per ruokailija reippaasti suolatussa vedessä.
  5. Valuta valmis pasta (jätä varmuuden vuoksi hieman keitinvettä) ja lisää kuumaan kattilaan kylmä voi ja pistou. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
  6. Nauti välittömästi tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...