lauantai 2. heinäkuuta 2011

Karamellisoidut bataatit

Aasialaisen illan jälkiruokana oli karamellisoituja bataatteja, joiden resepti on peräisin Reseptitaivaan nettisivuilta. Itse pidän paistettujen bataattien mausta ja karamellisoitu kastike oli myös erittäin hyvää.

Ainekset (2 annosta):
  • 500 g luomubataattia
  • 1/2 dl luomuoliiviöljyä
  • 3 rkl luomuruokosokeria
  • 2 rkl luomusiirappia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje:
  1. Kuori ja paloittele bataatit suupalan kokoisiksi.
  2. Paista seesaminsiemeniä hetki paistinpannulla ja laita siemenet syrjään.
  3. Paista bataatit kypsiksi öljyssä paistinpannulla. Lisää pari rkl vettä ja lisää sokeri. Lisää vielä siirappi siinä vaiheessa, kun sokeri alkaa kiehua ja karamellisoitua. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia.
  4. Annostele lautasille ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...