maanantai 4. heinäkuuta 2011

Varhaisperunoita ja ahventa Dijon-kermakastikkeessa

Kala ja perunat sopivat hyvin yhteen kesällä ja tämän ruoan hankalin (tai ajallisesti pisin) osa-alue on varhaisperunoiden peseminen. Yhteenvetona siis mainio kesäinen arki-illan sapuska, sillä helppouden lisäksi ateria oli lisäksi erittäin hyvää. Resepti on peräisin Visa Nurmen ja Antti Vahteran kirjasta Hyvän maun rajoilla.

Ainekset (3 annosta):
  • 300 g ahvenfileitä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl smetanaa
  • 1,5 rkl Dijon-sinappia
  • 1/2 rkl voita
  • tilliä
  • mustapippuria
  • suolaa
Lisäksi:
  • 600 g varhaisperunoita (Sikli)
Valmistusohje:
  1. Keitä perunat kiehuvassa vedessä.
  2. Paista ahvenfileet paistinpannulla nopeasti (ei siis täysin kypsiksi sisältä) rapeiksi.
  3. Kiehauta kasarissa kerma, smetana ja sinappi. Lisää ahvenfileet sekaan.
  4. Anna kiehahtaa hetki ja ripottele pinnalle runsaasti tilliä.
  5. Tarjoa varhaisperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...