perjantai 15. heinäkuuta 2011

Mansikka-parmankinkkusalaatti

Uudessa Glorian ruoka&viini-lehdessä (5/2011) oli monia mielenkiintoisia reseptejä, joista osaa on ehtinyt jo kokeilla. Mansikkasato on tällä hetkellä kuumimmillaan, joten tilannetta kannattaa käyttää hyödyksi. Tässä salaatissa yhdistyivät mukavasti voimakkaat välimerelliset maut sekä kotimaiset tuoreet raaka-aineet.


Ainekset (4 annosta):
  • 90 g parmankinkkua
  • 250 g mozzarellaa
  • 8 dl yrtti-salaattisekoitusta (esim. rucola, jäävuorisalaatti ja punabasilika)
  • 3 dl viipaloituja mansikoita
  • 2 dl kalamata-oliiveja
Marinoidut kasvikset:
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni munakoiso
  • 2 pientä kesäpunasipulia varsineen
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1/2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. timjami ja oregano)
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Valmista marinoidut kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannulla öljytikassa muutama minutti tai kunne ne pehmenevät. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja hiennona varret, mutta laita ne sivuun koristelua varten. Mittaa öljy, etikka, yrtit ja mausteet kulhoon. Sekoita kasvikset marinadiin. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
  2. Leikkaa kinkut pienemmiksi paloiksi. Viipaloi mozzarella. Huuhtele salaatti ja laita tarjoilulautasille. Nosta marinoidut kasvikset, kinkku, juusto ja mansikat päälle. Viimeistele oliiveilla, sipulinvarsilla ja kasvisten marinointiöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...