perjantai 29. heinäkuuta 2011

Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa

Provencen lomareissusta on kulunut aikaa jo pari kuukautta, joten on korkea aika palata matkan tunnelmiin ruoan merkeissä. Ostin ennen reissua pari Provencea käsittelevää ruokakirjaa, joista toisesta eli Alex Mackayn Cooking in Provence (Amazon) -kirjasta poimin tämän reseptin. Annoksessa yhdistyvät punajuuret, vuohenjuusto, rucola ja aurinkokuivatut tomaatit. Tässä voi käyttää joko valmiiksi keitettyjä tai keittämättömiä punajuuria, mutta käytin itse valmiiksi keitettyjä eli purkkipunajuuria kirjan reseptin mukaisesti. Alkuperäisessä ohjeessa aurinkokuivattujen tomaattien tilalla oli "puolikuivat tomaatit" eli jotakin tähän tyyllin (ks. aiemmat uunikuivatut tomaatit). Valitettavasti itsetehdyt tomaatit on jo menneet parempiin suihin, joten käytin kaupan aurinkokuivattuja tomaatteja. Resepti oli todella hyvä ja lopputulos maukas. Taidan tehdä toistekin mukavaksi välipalaksi tai alkupalaksi.

Ainekset (2 annosta):
  • 400 g punajuurta
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • 100 g tuoretta vuohenjuustoa (esim. Biscaron, St. Maure tai jotakin muuta kermaista juustoa)
  • 1 kourallinen rucolaa
  • 100 g (aurinko)kuivattuja tomaatteja
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 190-asteiseksi.
  2. Leikkaa punajuuret pienemmiksi palasiksi. Aseta palaset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada punajuurten päälle oliiviöljyä. Paista uunissa molemmilta puolin noin 15 minuuttia.
  3. Punajuuret voi tarjoilla joko lämpimänä tai huoneelämpöisenä. Paloittele joka tapauksessa vuohenjuusto ja hienonna rucola. Ripottele sekä juusto, rucola että kokonaiset tomaatit punajuurten päälle. Pirskottele vielä annoksen päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä reilusti pippuria ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...