lauantai 2. heinäkuuta 2011

Nikujaga

Aasialaishenkisen ruokaillan pääruokana oli japanilaista nikujagaa hieman sovellettuna. Tämänkin ruoan resepti on peräisin Reseptitaivaan nettisivuilta. Parasta annoksessa oli melkeinpä kastike, jossa itämaiset maut tulivat hyvin esiin. Nauta, sienet, perunat, herneet ja annoksen ulkomuoto toivat sitten enemmän mieleen suomalaiset ruoat. Tähän ruokaan olisi käynyt lisäkkeeksi myös nuudelit. Ruoka oli kuitenkin hyvää.

Ainekset (4 annosta):
  • 400 g naudan paahtopaistia
  • 100 g siitakesieniä
  • 4 perunaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 dl Dashilientä
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl miriniä
  • 2 rkl soijaa
  • öljyä

Valmistusohje:
  1. Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Suikaloi paisti.
  2. Sekoittele mausteliemi dashista, sokerista, valkoviinietikasta ja mirinista.
  3. Paista paistisuikaleisiin nopeasti väri. Mausta soijalla.
  4. Laita kannelliseen uunivuokaan paistisuikaleet ja sienet. Kaada liemi ja pakasteherneet sekaan. Sekoita varovasti myös loput ainekset.
  5. Paista nikujagaa kansi kiinni 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...