perjantai 1. heinäkuuta 2011

Lehtipihvi ja varhaisperunat voi-sipulikastikkeessa

Arki-iltana ei jaksa välttämättä väkertää keittiössä montaa tuntia, joten näin alkukesästä toimiva ratkaisu on paistaa pihvi ja viritellä yksinkertainen voi-sipulikastike varhaisperunoille. Helppoa ja suussa sulavan hyvää.

Ainekset (2 annosta):
  • 2 lehtipihviä naudan sisäfileestä, à 140 g
  • voita
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 450 g varhaisperunoita (siikli)
  • 150 g porkkanoita
Voi-sipulikastike:
  • 100 g voita
  • 3 kevätsipulia
  • 1/2 dl vettä
  • mustapippuria
  • tilliä


Valmistusohje:
  1. Keitä perunat suolatussa vedessä.
  2. Kuori ja höyrytä porkkanat.
  3. Valmista kastike. Sulata ensin voi kattilassa. Hienonna sipulit ja lisää voin sekaan. Kuullota kunnes sipuli on pehmennyt.
  4. Lisää tilkka vettä. Anna kiehua hetken verran. Mausta pippurilla.
  5. Paista pihvit voi-öljyseoksessa parisen minuttia molemmin puolin.
  6. Kokoa annos lautaselle ja koristele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...