Ainekset:
- 1 1/2 dl vihreitä linssejä
- 1 nippu pikkuporkkanoita
- 1 nippu kesäpunasipulia
- 2 ruukkua rucolaa
- 200 g fetajuustoa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kastike:
- 1 pieni salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl ruohosipulia
- 2 dl kermaviiliä
- 2 tl sitruunan mehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje:
- Valmista ensin kastike. Hienonna salotti-, valko- ja ruohosipulit ja sekoita ne kermaviiliin. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Pane kastike jääkaappiin maustumaan salaatin valmistuksen ajaksi.
- Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuutin ajan. Valuta ja sekoita loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria joukkoon.
- Leikkaa porkkanoista naatit ja leikkaa porkkanat tarvittaessa pituussuunnassa puoliksi. Hienonna punasipuleiden varret salaattia varten, mutta jätä sipuleihin vihreää osaa noin 5 cm. Puoli sipulit varsineen.
- Sipaise kasvisten pintaan kevyesti öljyä. Grillaa tai paahda porkkanoita viisi minuuttia. Lisää punasipulit ja kypsennä vielä neljä minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita linssit, porkkanat, sipulit ja rucola keskenään tarjoilukulhossa. Murusta feta sekaan. Lisää loraus oliiviöljyä ja mausta pippurilla. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti