torstai 28. heinäkuuta 2011

Härän ulkofileepihvit ja suomalais-välimerellinen salaatti

Tässä ruoassa pääosassa oli pihvin sijaan salaatti, jossa oli tarkoituksena yhdistää kesäisiä suomalaisia makuja välimerellisiin voimakkaisiin makuihin. Salaatin pohjana oli kolmea erilaista salaattia sekä tuoreita kotimaisia tomaatteja ja sipuleita. Lisäksi salaattin makua toivat aurinkokuivatut tomaatit, kalamata-oliivit sekä makea ja voimakas balsamico.

Ainekset:
  • 2 härän ulkofileepihviä, à 120 g
  • suolaa
  • pippuria
  • voita
  • öljyä
Salaatti:
  • tammenlehtisalaattia
  • yrtti-salaattisekoitusta
  • jäävuorisalaattia
  • 4 tomaattia
  • 1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1/2 purkkia kalamata-oliiveja
  • 3 tuoretta sipulia
  • tuoretta basilikaa
  • balsamicoa
Valmistusohje:
  1. Ota pihvit huoneelämpöön puoli tuntia ennen paistamista ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatit pienemmiksi. Pilko tomaatit ja kesäsipulit varsineen. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi. Silppua basilika.
  3. Asettele salaatit tarjoiluastian pohjalle. Lisää tomaatit ja kesäsipulit tasaiseksi kerrokseksi. Asettele vielä aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit salaatin päälle sekä koristele basilikalla. Tarjoa salaatinkastikkeena makeaa balsamicoa.
  4. Tarjoa ruokajuomana punaviiniä ja tuoretta patonkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...