maanantai 11. heinäkuuta 2011

Tandoorikanaa minttu-kurkkuraithan, naan-leivän ja riisin kera

Intialaista ruokaa tulee tehtyä harvoin, mutta nyt tuli innostuttua ja tuloksena oli intialaisen ruoan teemailta. Alkuvalmistelut kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin päivällä eli lähinnä broilerin marinointi/maustaminen. Tällöin maut ehtivät kunnolla imeytyä. Sama pätee myös rhaitan tekoon. Myös naan-leivän taikina kannatta pyöräyttää tuntia ennen paistamista. Alkuvalmistelujen jälkeen sapuska syntyykin sitten miltei itsestään.
Annokset lautasilla


Tandoorikana:
Ainekset (4 annosta):
  • 1 kg broilerin rintafileetä
  • 5 dl luonnonjogurttia
  • 1 dl sitruunan mehua
  • 1 rkl tuoretta minttua
  • suolaa
  • 1 rkl punaista chilipippuria
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1/2 rkl valkosipulijauhetta
  • 1/2 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl öljyä
Lisäksi:
  • riisiä
Jogurttikastike valmistuu helteisessä säässä

Broileri menossa uuniin

Ja paistamisen jälkeen

Valmistusohje:
  1. Sekoita ainekset öljyä lukuun ottamatta keskenään. Pilko broileri reilunkokoisiksi paloiksi ja laita maustumaan jääkaappiin 4-5 tunniksi.
  2. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Keitä riisi ohjeen mukaan. Voitele uunipelti öljyllä ja kaada broileri kastikkeineen pellille. Grillaa uunissa noin 10 minuuttia. Käännä pari kertaa, jotta palat ruskistuvat kunnolla. Tarjoa riisin, kurkkuraidan ja naan-leivän kera.
Minttu-kurkkuraitha:
Ainekset:
  • 1 kurkku
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 3 rkl tuoretta minttua
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Raasta kurkku raastimen karkealla terällä ja laita raaste valumaan siivilään. Valuta jogurttia ainakin puoli tuntia suodatinpussissa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  2. Sekoita ainekset keskenään ja lisää juustokumina, minttu, suola ja mustapippuri. Koristele mintun lehdillä.
Naan-leipä:
Ainekset:
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • voiteluun sulatettua voita
  • pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä
Naan-leivät ennen paistamista

Ja paistamisen jälkeen
Valmistusohje:
  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy ja kananmuna.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
  4. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyöritä osat palloiksi ja painele jauhotuilla käsillä pallot soikeiksi litteiksi leiviksi.
  5. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
  6. Paista leivät 275-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...