Annokset lautasilla |
Tandoorikana:
Ainekset (4 annosta):
- 1 kg broilerin rintafileetä
- 5 dl luonnonjogurttia
- 1 dl sitruunan mehua
- 1 rkl tuoretta minttua
- suolaa
- 1 rkl punaista chilipippuria
- 1 rkl garam masalaa
- 1/2 rkl valkosipulijauhetta
- 1/2 rkl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl öljyä
Lisäksi:
Valmistusohje:
- Sekoita ainekset öljyä lukuun ottamatta keskenään. Pilko broileri reilunkokoisiksi paloiksi ja laita maustumaan jääkaappiin 4-5 tunniksi.
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Keitä riisi ohjeen mukaan. Voitele uunipelti öljyllä ja kaada broileri kastikkeineen pellille. Grillaa uunissa noin 10 minuuttia. Käännä pari kertaa, jotta palat ruskistuvat kunnolla. Tarjoa riisin, kurkkuraidan ja naan-leivän kera.
Minttu-kurkkuraitha:
Ainekset:
- 1 kurkku
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 pieni sipuli
- 1/2 tl juustokuminaa
- 3 rkl tuoretta minttua
- 1/2 tl suolaa
- 2 valkosipulin kynttä
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Raasta kurkku raastimen karkealla terällä ja laita raaste valumaan siivilään. Valuta jogurttia ainakin puoli tuntia suodatinpussissa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet.
- Sekoita ainekset keskenään ja lisää juustokumina, minttu, suola ja mustapippuri. Koristele mintun lehdillä.
Naan-leipä:
Ainekset:
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 dl öljyä
- 1/2 dl luonnonjogurttia
- 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
- voiteluun sulatettua voita
- pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä
Naan-leivät ennen paistamista |
Ja paistamisen jälkeen |
Valmistusohje:
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy ja kananmuna.
- Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
- Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
- Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyöritä osat palloiksi ja painele jauhotuilla käsillä pallot soikeiksi litteiksi leiviksi.
- Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
- Paista leivät 275-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5-8 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti