tiistai 5. heinäkuuta 2011

Porsasta, yrttiherkkusieniä ja salsa verde

Sain idean tehdä tätä ruokaa nähdessäni vilauksen jostain tuntemattomaksi jääneestä television ruokaohjelmasta. Siinä mies kokkasi torilla porsasta, sieniä ja salsa verdea, ja satunnaiset maistajat kehuivat kovasti yllättävää sieni-salsa verde -yhdistelmää. Hyvää oli eli ei muuta kuin siis kokeilemaan.

Porsas:
Ainekset:
  • 400 g porsan ulkofileetä
  • voita
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
Yrttiherkkusienet:
Ainekset:
  • 300 g herkkusieniä
  • voita
  • ruukku persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Paloittele herkkusienet ja silppua persilja sekä valkosipulinkynnet.
  2. Paista herkkusieniä paistinpannulla voissa kunnes sienet ovat ruskistuneet. Lisää pannulla valkosipuli ja persilja ja pyöräytä sieniä pari kertaa. Ota pannu pois keittolevyltä, kun valkosipuli alkaa tuoksua keittiössä eli miltei heti.
Salsa verde:
Ainekset:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen kaprista
  • 6 anjovisfileetä
  • 1 ruukku lehtipersiljan lehtiä
  • 1 ruukku basilikanlehtiä
  • 1 ruukku mintunlehtiä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Silppua valkosipuli, kapris, anjovis ja yrtit pieneksi silpuksi ja laita mortteliin/kulhoon.
  2. Lisää sinappi ja punaviinietikka. Kaada oliiviöljyä hitaasti kulhoon, kunnes koostumus näyttää hyvältä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...