Porsas:
Ainekset:
- 400 g porsan ulkofileetä
- voita
- öljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
Yrttiherkkusienet:
Ainekset:
- 300 g herkkusieniä
- voita
- ruukku persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
- Paloittele herkkusienet ja silppua persilja sekä valkosipulinkynnet.
- Paista herkkusieniä paistinpannulla voissa kunnes sienet ovat ruskistuneet. Lisää pannulla valkosipuli ja persilja ja pyöräytä sieniä pari kertaa. Ota pannu pois keittolevyltä, kun valkosipuli alkaa tuoksua keittiössä eli miltei heti.
Ainekset:
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen kaprista
- 6 anjovisfileetä
- 1 ruukku lehtipersiljan lehtiä
- 1 ruukku basilikanlehtiä
- 1 ruukku mintunlehtiä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- merisuolaa
- mustapippuria
- Silppua valkosipuli, kapris, anjovis ja yrtit pieneksi silpuksi ja laita mortteliin/kulhoon.
- Lisää sinappi ja punaviinietikka. Kaada oliiviöljyä hitaasti kulhoon, kunnes koostumus näyttää hyvältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti