sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mansikkajäätelö

Tänä kesänä kotikutoinen jäätelö on ollut esillä useissa medioissa, josta innostuneena päätin kokeilla myös itse millaista jälkeä saa aikaiseksi kotioloissa ilman jäätelökonetta. Reseptin nappasin miltei suoraan Glorian ruoka&viini-lehdestä (5/2011). Jäätelö syntyy helpohkosti, tosin aikaa koko prosessiin pitää varata kokonainen päivä. Aktiivinen valmistusaika on kuitenkin todella lyhyt ja valmistus helppoa. Lopputulos oli yllättävän hyvä. Jäätelö oli koostumukseltaan hieman sorbettimaista, mutta maku oli taasen kermaisen makea ja jäätelömäinen. Kokeilusta rohkaistuneena kotijäätelöä tulee varmasti tehtyä toistekin.

Ainekset (1 litra jäätelöä):
  • 500 g mansikoita
  • 1/2 dl siirappia
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje:
  1. Kuutioi mansikat ja laita ne kulhoon. Lsää siirappi ja anna maustua jääkaapissa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on kiinteähköä. Sekoita mansikkasose ja hunaja sekaan. Kaada seos laakeaan korkeareunaiseen vuokaan ja peitä kelmulla. Nosta pakastimeen noin 2,5 tunniksi eli kunnes reunat ovat jäätyneet, mutta keskusta on vielä pehmeää.
  3. Ota vuoka pakastimesta ja vatkaa varovasti sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa. Peitä kelmulla ja laita takaisin pakastimeen. Vatkaa vielä kerran noin kahden tunnin päästä.
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin liran vetoinen) kelmulla siten, että kelmua roikkuu reilusti reunojen yli. Lusikoi vaahdotettu seos vuokaan. Taittele kelmun reunat jäätelön päälle. Anna jäätyä kokonaan, vähintään neljä tuntia.
  5. Siirrä jäätelö jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...