Ainekset (1 litra jäätelöä):
- 500 g mansikoita
- 1/2 dl siirappia
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje:
- Kuutioi mansikat ja laita ne kulhoon. Lsää siirappi ja anna maustua jääkaapissa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on kiinteähköä. Sekoita mansikkasose ja hunaja sekaan. Kaada seos laakeaan korkeareunaiseen vuokaan ja peitä kelmulla. Nosta pakastimeen noin 2,5 tunniksi eli kunnes reunat ovat jäätyneet, mutta keskusta on vielä pehmeää.
- Ota vuoka pakastimesta ja vatkaa varovasti sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa. Peitä kelmulla ja laita takaisin pakastimeen. Vatkaa vielä kerran noin kahden tunnin päästä.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin liran vetoinen) kelmulla siten, että kelmua roikkuu reilusti reunojen yli. Lusikoi vaahdotettu seos vuokaan. Taittele kelmun reunat jäätelön päälle. Anna jäätyä kokonaan, vähintään neljä tuntia.
- Siirrä jäätelö jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti