Ainekset:
- 1 ciabatta-leipä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- muutama tuore oreganon oksa
- 1 rkl kaprista
- 30 g anjovista öljyssä
- kourallinen tuoretta basilikaa
- purkki säilöttyjä paprikoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 3 isoa tomaattia
- punaviinietikkaa
- parmesaania
Valmistusohje:
- Revi leipä pienehköiksi palasiksi ja laita uunipellille. Ripottele päälle reilusti hyvää oliiviöljyä ja fenkolinsiemenet sekä muutama oreganon oksa ja suolaa. Sekoita reilusti ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin kymmenen minuutin ajan eli kunnes krutongit ovat kultaisia ja rapeita.
- Silppua kaprikset, anjovikset, basilikanlehdet ja paprikat pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää sekaan yhdessä paloiteltujen tomaattien kanssa. Kaada kaikki ainekset tarjoiluastiaan ja lisää sekaan reilusti punaviinietikkaa ja oliiviöljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
- Lisää sekaan vielä krutongit ja sekoita salaatti reilusti käsin. Raasta päälle parmesaania ja koristele basilikanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti