tiistai 26. heinäkuuta 2011

Tulinen makkarapasta

Resepti on sovellettu Jamie Oliverin "Jamie's 30 Minute Meals" -kirjasta. Idea makkaroiden ja muiden kasvisten soseuttamisesta oli hauska, joten päätin kokeilla miltä ruoka käytännössä maistuu. Tällä kertaa kävi niin, että chilien maku jyräsi kaiken muun alleen, vaikka chilien piti olla melko mietoa sorttia. Kannattaa siis laittaa ruokaan tarpeeksi mietoa chiliä.

Ainekset (4 annosta):
  • 4 tuoretta kesäsipulia
  • 1 porkkana
  • 1 selleri
  • 2 tuoretta punaista chiliä
  • 370 g makkaraa (Wotkin's Grilleri)
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kuivatettua oreganoa
  • 500 g penne-pastaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl balsamicoa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • parmesaania

Valmistusohje:
  1. Kuori sipulit, porkkana ja selleri sekä paloittele karkeasti. Lisää kasvikset yhdessä chilin (poista keskusta ja siemenet) kanssa tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää makkarat, fenkolinsiemenet ja oregano ja anna sekoittua hyvin.
  2. Kaada seos paistinpannulle ja lisää sekaan reilusti oliiviöljyä. Anna kastikkeen lämmitä keskilämmöllä välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  4. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, balsamico ja tomaattimuska kastikkeen sekaan. Voit tarvittaessa lisätä hieman pastan keittovettä.
  5. Valuta pasta, mutta jätä talteen vielä pari desiä keittovettä. Kaada pasta kastikkeen sekaan ja sekoita varovasti. Lisää tarvittaessa keittovettä, jotta saat kastikkeesta sopivan. Mausta. Kaada pasta isoon tarjoiluastiaan ja lisää päälle raastettua parmesaania ja basilikanlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...