Ruokajuomana oli Thomas Barton Réserve Médoc vuodelta 2006. Bordeaux:n vasemmalta laidalta eli nimensä mukaisesti Médocin viinialueelta tuleva viini on sekoitus Cabernet sauvignonia ja Merlotia. Voimakas mutta tasapainoinen viini sopi hyvin yhteen pihvin kanssa, päällimmäisenä mieleen jäi mausteisuus, pyöreät tanniinit ja mukava kirsikkainen ja luumuinen hedelmäisyys.
Ainekset (4 annosta):
- 4 naudan ulkofileepihviä, à 200 g
- voita
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Täytetyt paprikat:
- 2 punaista suippopaprikaa
- 150 g fetajuustoa
- Provencen yrttiseosta
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.
- Halkaise paprikat pitkittäin. Poista kanta ja siemenet. Voitele paprikan ulkopinnat oliiviöljyllä.
- Pilko feta kuutioiksi. Täytä paprikat fetajuustolla ja mausta pippurilla sekä yrteillä. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä.
- Paista keskilämmöllä runsaassa öljyssä valurautapannulla kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet.
- Paista pihvejä noin kaksi ja puoli minuuttia per puoli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti