lauantai 9. heinäkuuta 2011

Naudan ulkofileepihvit ja fetatäytteiset suippopaprikat

Olen viime aikoina tykästynyt syömään kunnon pihvin kanssa pelkästään kevyehköjä vihanneksia tai juureksia esimerkiksi perunoiden ja kastikkeen sijasta. Nyt kokeiluvuorossa lisukkeena oli fetajuustolla täytetyt paprikat, jotka maistuivat hyvin pihvien kanssa. Kannattaa panostaa hyvään neitsytoliiviöljyyn, jolla saa kivasti makua paprikoihin. Ruoka-annos olisi kaivannut ehkä jotakin kevyttä vihreää salaattia kaveriksi, sillä nyt paksu pihvi ja fetatäytteiset paprikat olivat niin koostumukseltaan kuin maultaan tuhti paketti.

Ruokajuomana oli Thomas Barton Réserve Médoc vuodelta 2006. Bordeaux:n vasemmalta laidalta eli nimensä mukaisesti Médocin viinialueelta tuleva viini on sekoitus Cabernet sauvignonia ja Merlotia. Voimakas mutta tasapainoinen viini sopi hyvin yhteen pihvin kanssa, päällimmäisenä mieleen jäi mausteisuus, pyöreät tanniinit ja mukava kirsikkainen ja luumuinen hedelmäisyys.


Ainekset (4 annosta):
  • 4 naudan ulkofileepihviä, à 200 g
  • voita
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Täytetyt paprikat:
  • 2 punaista suippopaprikaa
  • 150 g fetajuustoa
  • Provencen yrttiseosta
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje:
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.
  2. Halkaise paprikat pitkittäin. Poista kanta ja siemenet. Voitele paprikan ulkopinnat oliiviöljyllä.
  3. Pilko feta kuutioiksi. Täytä paprikat fetajuustolla ja mausta pippurilla sekä yrteillä. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä.
  4. Paista keskilämmöllä runsaassa öljyssä valurautapannulla kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet.
  5. Paista pihvejä noin kaksi ja puoli minuuttia per puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...