lauantai 1. lokakuuta 2011

Serrano-kinkkupizza

Lauantai-illallista jatkettiin sienipastan jälkeen pitsalla, jossa täytteinä oli serrano-kinkkua, kuullotettua punasipulia ja mustia oliiveja tomaattikastikkeen, juuston ja tuoreen oreganon kera. Jamie Oliverin lanseeramalla uuniritilä-foliomenetelmällä pitsapohjasta saa melko rapean, mutta olen silti alkanut kallistua pitsakiven ostamisen kannalle. Maukkaan pitsan kanssa syötiin lisäksi simppeliä salaattia, joka koostui käytännössä jäävuorisalaatista, luumutomaateista sekä balsamicosta ja oliiviöljystä.

Ruokajuomana oli Ca' Grande Sangiovese Superiorea, joka kustantaa Alkossa vajaa 10 euroa. Sangiovesen perinteisistä toscanalaisrypäleistä tehty viini tuotetaan bolognalaisen pikkukylän rinteillä ja kaunis punainen väri ja houkutteleva kirsikkainen tuoksu saivat jatkokseen pehmeitä tanniineja sekä hieman mausteita ja yrttejä. Hinta-laatusuhteeltaan mainio ja yllättävän monipuolinen viini sopi erittäin hyvin yhteen melko voimakasmakuisen pitsan sekä aiemmin nautitun sienipastan kanssa.
Valmis pitsa


Ainekset (1 pizza):
Pohja:
  • 1 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 2 1/4 dl durum-vehnäjauhoja
  • suolaa
  • sokeria
  • 1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1/2 pussi (3 1/2 g) kuivahiivaa
Tomaattikastike:
  • 500 g luomutomaattimurskaa
  • 1 salottisipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta oreganoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
Täytteet:
  • tomaattikastiketta
  • 100 g serrano-kinkkua
  • 2 punasipulia
  • kourallinen mustia oliiveja
  • 100 g (emmental-)juustoa
  • tuoretta oreganoa
Pitsa ennen paistamista ja juuston/oreganon lisäämistä

Valmistusohje:
  1. Tee ensin taikina. Mittaa jauhot, suola ja sokeri isoon astiaan ja tee keskelle kuoppa. Sekoita toisessa astiassa vesi ja kuivahiiva. Kaada vesi kuoppaan ja ala muovaamaan taikinaa keskeltä reunoille. Siirrä taikina esimerkiksi pöydälle ja pyöritä käsin kunnes taikina on pyörä ja kimmoisa. Anna nousta noin vartin verran liinan alla. Esilämmitä sillä aikaa uuni 250-asteiseksi.
  2. Valmista sitten kastike. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää sitten pannulle tomaattimurska ja silputtu oregano ja basilika. Kiehauta ja anna hautua taikinan kohotessa ja uunin lämmetessä. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota sipulit toisella paistinpannulla oliiviöljyssä.
  4. Laita foliota uuniritilän päälle (tai käytä pizzakiveä) ja voitele folio oliiviöljyllä. Kaulitse taikina ritilän muotoiseksi ja nosta taikina folion päälle. Voitele sitten pohja tomaattikastikkeella ja lisää serrano-kinkku kastikkeen päälle. Laita vielä sipulit ja oliivit pizzan päälle ja viimeistele juustoraasteella.
  5. Paista pizzaa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele tuoreella oreganolla. Tarjoa vihreän salaatin, patongin ja kevyen punaviinin kera.
Vihreä salaatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...